Zamieszczone przez lilo
[O2] BXE, szklanki, popychacze, wałek rozrządu
Zwiń
X
-
AdamB,
A no widzisz właśnie że ma , bo to nie są tylko wytarcia , z tego co piszesz wnioskuję że nigdy takiego uszkodzonego popychacza nie trzymałeś w ręku .
A więc te okrągłe ślady na popychaczach w rzeczywistości są to wgłębienia i to właśnie ma bardzo duży wpływ na prawidłową pracę szklanek .Daniel
Komentarz
-
-
W związku z tym, że jestem laikiem mechanicznym, może ktoś przedstawić schemat, jak to wygląda, działa i gdzie jest te wszystkie, popychacze, panewki, szklanki, korbowody itd. itp.
Robię aktualnie rozrząd i podpytałem mechanika czy warto w to zaglądać, ale powiedział, że niema sensu, bo silnik używany 1500-2000 i szkoda roboty, obstawiam, że tak powiedział, bo nie chciałoby mu się tego robić. Co wypadałoby sprawdzić przy 200 000 w BXE, ale łopatologicznie mega poproszęMechanik powiedział, że w BXE najczęściej korbowody bokiem wychodzą. Co jest tego przyczyną? Proszę o wyrozumiałość, za moje pytania
Komentarz
-
-
A może ktoś jeszcze wrzucić filmik jak to słychać, gdy jest na wykończeniu?
Fajnie jakby ktoś wrzucił jakiś rysunek, to bym sobie chętnie obejrzał jak to jest poskładane i jak działa, bo narazie dla mnie to puste słowa :P
[ Dodano: Sob 04 Lut, 12 22:04 ]
Czy to jest dobry rysunek?
[ Dodano: Sob 04 Lut, 12 22:15 ]
Co by się stało, jakby rozrząd przestawił się bardziej niż o 2 zęby? Ludzie piszą o sprawdzeniu kompresji itd. itp. co i jak sprawdzić, aby mieć pewność, że wszystko jest ok, po takim wybryku natury?
Komentarz
-
-
natash, do sprawdzenia kompresji jest specjalny przyrząd i adapter który się wkręca w miejsce świecy
szklanki na wykończeniu
W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.
można zmierzyć luz pomiędzy krzywką a popychaczem (pow 0,20mm do wymiany)
Komentarz
-
-
ja masz wytarte krzywki i popychacze, to przede wszystkim masz szarpanie
przy przyśpieszaniu, ogólnie jest takie szarpanie motorowni
do tego czarny dym z niespalonego paliwa
a dźwięk to takie uderzenia, rzężenie, same brzydkie dzwięki :szeroki_usmiech->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
trochę przypomnę temat , 2 dni temu oglądałem BXF :szeroki_usmiech z Seata, przebieg około 80kkm z dodatkową dziurą wentylacyjnąserwis na czas co 15kkm, kierowca osoba starsza, pewnie 1900rpm i zmiana biegu (ale to tylko przypuszczenia), reszty szczegółów nie dopytywałem bo i po co się stresować.
O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
Komentarz